Recknagel Nelsonpikee "Nemo"


Rotu:
Lunnikoira
Syntynyt: 07.06.2008
Sukupuoli: Uros
Väri: Punavalkoinen

Säkäkorkeus: 38cm
Paino: 7kg tietämillä

Isä: FIN MVA EST MVA V-O7 Aspheims Bauge
Emä: Silversound's Non-Parelli

Kasvattaja:
Mäkinen Merja, Kennel RecknagelLuonne
Nemo on melkoisen perus lunnikoira; Iloinen, sosiaalinen ja leikkisä aina kun sille päälle sattuu. Nemo ei tosin tunnu tietävän mitä rotumääritelmän varautunut vieraita kohtan merkitsee, kaikki ovat Nemon kavereita. Nemossa on sellainen automaattinen on-off kytkin, kotona ollessa Nemon tavoittaa lämpimistä paikoista kuten sohvan nurkasta nukkumasta, mutta heti kun päästään ulos pieni sohvaperuna muuttuu aktiiviseksi lenkkimakkaraksi.

Nemon kuulossakin on automaattinen on-off kytkin jonka saa onneksi huijattua useimmiten on-asentoon erinäisillä herkkupaloilla.


Harrastukset
Nemon kanssa ollaan käyty maaliskuusta 2010 lähtien agilityssa. Meillä on lunniporukan kesken oma treenivuoro helsingin konalassa sijaitsevan koirakoulu Kompassin tiloissa. Nemon kanssa tavoitteena on lähinnä iloinen yhdessä puuhailu.


Marraskuussa 2010 aloitettiin Rally-Toko ja ollaan tykätty. Voi olla että eksytään vielä kisoihinkin, sen verran hyvin on harjoituksissa mennyt.


Raunioitakin mietin yhdessä vaiheessa, mutta ikävä kyllä Nemosta on tullut paukkuarka iän myötä.

Näyttelyissäkin ollaan jonkin verran käyty ja Nemo vaikutti lupaavalta yksilöltä kunnes Nemolla todettiin SA-tauti. Tällä hetkellä tauti on vielä hyvin lievä, mutta iho ja karvapeite tulevat tuskin enää koskaan olemaan täydellisessä kunnossa.


Ruokavalio

Nemo on barffannut joulukuusta lähtien. Ruokavalioon kuuluvat siis erilaiset raa'at lihat, kasvissoseet ja lihaisat luut. Yleinen suositus barffissa on että koiran ateria sisältäisi n. 50-70% raakoja lihaisia luita ja loput 30-50% sisältäisi lihaa ja kasviksia. Oikean suhteen löytyminen voi viedä hetken, kaikkien vatsa ei kestä suuria määriä luita jolloin luiden määrä on pakko jättää vähäisemmäksi. Olen myös kuullut että joidenkin koirien ruokavaliosta jopa 80-90% koostuu lihaisista luista ja jotkut eivät syötä kasvissoseita laisinkaan. Loppujen lopuksi ruokinta on melkoisen koirakohtaista, tervettä maalaisjärkeä saa ja pitää käyttää, pääasia on turvata koiralle ravintopitoinen ruokavalio josta koira saa kaiken tarvitsemansa. Itse en näe tärkeäksi seikaksi sitä saako koira esimerkiksi Calsiumia lihaluista, raejuustosta vai jostakin apteekista saatavasta ravintolisästä, pääasia että koira Calsiumia saa sen tarvitsemansa määrän.

Meillä lihakasvis-seos koostuu lähinnä valmiista seoksista kuten puhdeista ja murre-mixeista. Alla vielä tarkempaa listaa siitä mitä meillä pääasiassa syödään.

Aamulla: Broilerin kauloja/ naudan jauhettuja kurkkutorvia/ hanhensiipiä jauhettuna/ poron lihaluu
Illalla: Murre lihakasvis-mix/ Puhti saaristo/ Puhti heppa/ Puhti kana/ lampaan lihaseos/ jauhettu lohi. Lisänä kasvissosetta lohen ja lampaan kanssa.

Ruoka tilataan noin kuukauden erissä Vauhti-Raksusta.

Lisänä ruokaan sekoitellaan vaihtelevasti noin ruokalusikallinen oliivi-, pellavansiemen-, auringonkukka-, rypsi-, tai lohiöljyä, c-vitamiinia ja merilevää.

Tarkempaa tietoa barffauksesta löytyy esimerkiksi barf-suomi foorumeilta osoitteesta: http://www.s8.createphpbb.com/barfsuomi/