Oijoi jäänyt taas hetkeksi tämä päivittäminen, muttah.

Käytiin Nemon kanssa muutama viikko sitten Leena Saijonmaa-Koulumies nimisellä lääkärillä näyttämässä tuota Nemon ihoa. Rauhoituksessa otettiin kolme koepalaa ihosta jonka jälkeen odoteltiin vajaa kaksi viikkoa, tulos oli tämä:

Tutkituissa näytepaloissa todettiin talirauhasiin keskittyvä krooninen tulehdusmuutos. Talirauhaset joko puuttuvat kokonaan, tai niiden alueella todetaan tulehdusreaktio, joka on johtanut talirauhaskudoksen astrofiaan. Ihoa kattava epidermis on lievästi paksuuntunut ja ortokeratoottisesti hyperkeratoottinen. Karvatupet edustavat karvankasvusyklin anageenista vaihetta.

Löydös on tyypillinen SA-taudille. SA-taudin tarkkaa syytä ei tunneta, mutta kyseessä on todennäköisesti immunologista alkuperää oleva tulehdus ihon talirauhasissa, joka ajan myötä yleensä johtaa talirauhasten surkastumiseen. Kliinisesti SA-tauti ilmenee tavallisimmin ihon pinnan kuivumisena ja hilseilynä, johon voi liittyä karvanlähtöä.


Eli pienellä lunnipojallani on SA-tauti :{ Tyytyväisenä kuitenkin porskuttaa menemään eli mitään hätää ei ainakaan toistaiseksi ole. Turkkikin on alkanut taas pikkuhiljaa kukoistamaan, ei ole enää niin reikäinen mitä muutama kuukausi sitten. Luulenkin että nuo kaljukaudet kohdistuvat lähinnä kuiviin talvikausiin, sitten pitää vaan rasvailla ja öljytä poikaa aktiivisesti. Pitänee myös hankkia kunnon talvitakki, tuntuu että sitä välillä paleltaa nytkin jos ulkona tuulee ikävästi.
4/24/2012 03:02:58 am

Good info bro

ReplyLeave a Reply.