Eilen oli viimeiset harjoitukset alkeiskurssilla, sunnuntaina sitten jatkokurssille. Itseasiassa jatkokurssi alkoi jo viime viikon sunnuntaina. Huomasi kyllä että nyt ei olekaan enää alkeiskurssin ja alokasluokan rata; ensimmäinen kierros oli melkoista sooloilua, mutta ihan hyvin siitäkin selvittiin :)

Tässä vielä video viimeisistä alkeiskurssin treeneistä.

Uskolla ei oikein tuo keskittyminen pelittänyt, mistä lie johtui? Ettei vaan kengistäni, ehei, vaikka hyvin tuo tuntui treenien jälkeen puskassa viihtyvän. Rakastan shelttien housuhapsuja, tietenkin ripurapurallaata oli niissäkin, mene siinä sitten bussilla kotiin. Onneksi tuo on sentään sen verran siisti että pyyhki takapuolensa ruohikkoon eli ei nyt ihan pahin mahdollinen takamus ollut.
 
Usko on tavan energiapakkaus. Tämä tarkoittaa sitä että joka arkiaamu yritän viedä sen riehumaan koirapuistoon. Puistolle on matkaa vajaa kilometri eli joku 10min menee yhden suunnan matkaan. Puistolla sitten vapaana juoksentelua noin 20min jonka jälkeen kotiin aamupalalle. Lisäksi nakataan molemmille puruluut suuhun ennen töihin ja kouluun lähtöä, etenkin Usko rakastaa luiden järsimistä joten kodin muu irtaimisto saa olla yleensä rauhassa. Noh, tämä oli taas niitä aamuja kun ei jaksanut, käytiin 20 minuutin aamukävelyllä ja puruluut oli loppu... VIRHE!
Picture
Picture
Picture
Noh, ainakin sillä on hyvä maku kenkien suhteen -.-;
 
Joka myös Uskona tunnetaan. Tänään on 22.9. joka tarkoittaa sitä että meidän pikkuinen papimme juhlii ensimmäistä syntymäpäiväänsä.

Onnea Usko 1-vuotta!
 
Päästiin rally-tokon jatkokurssille joka alkaa sunnuntaina :) Näillä näkymin näyttää myös siltä että perjantain agikisat ja hurrja halloween-koiratanssi kilpailu ensikuussa onnistuvat \o/ Toivotaan nyt etten iloitse liikaa etukäteen, koskaan ei tiedä mitä sattuu, nytkin on vähän kipeä olo *koputtaa puuta*

Sateisen sään vuoksi olen harjoitellut Uskon kanssa lähinnä kotona noita koiratanssi-liikkeitä. Ainoa ongelma meinaa olla Nemo, Nemon mielestä kun kaikki huomio on HÄNEN. Ehdin tänään viime hetkellä pelastaa keittiön maton, Nemon mielestä on huutava vääryys huomioida Uskoa. Ja joku vielä väittää ettei koira osaa kostaa, Nemo osaa ainakin. Jos hommat ei mene Nemon mielen mukaan seurauksena on jokin ilkityö kuten ne pissat matolle.

Olen kyllä edelleen hämmästynyt miten nopeasti Usko oppii. Ollaan tässä muutama päivä harjoiteltu uusia ja vanhoja, jo vähän treenattuja liikkeitä ja edistys on huomattava. Usko osaa nyt seuraavat liikkeet istu, maahan, paikka, seuraa, eteen ja tänne-liikkeiden lisäksi:

Välistä: Pujottelee jalkojen välistä niin eteenpäin liikuttaessa, paikallani seistessä (kasi) kuin sivulle astuessani.
Pakita: Usko peruuttaa jalkojeni välistä. Liike ei ole aivan sitä mitä ensin hain, mutta oikeastaan Usko on tehnyt siitä hauskemman.
Peruuta: Peruuttaa taaksepäin. Tätä ei ole vielä paljoa harjoiteltu.
Kurre: Istuu etutassut ilmassa. Tasapaino ei vaan ole vielä kohdallaan eli vaatii lisää harjoitusta.
Kävele: Kävelee/pyörii takajaloilla seisten kuono koskettaen kättäni tai jotain objektia. Vaatii vielä lisää harjoitusta.
Hyppää: Hyppää käden/kepin/jalan/jonkun muun yli. Vaatii vielä lisää harjoittelua.
Munkki: Kiertää minut ympäri myötäpäivään.
Erkane: Juoksee U:n mallisen kaaren noin 3-5 metrin päästä minusta. Vaatii lisää harjoittelua, ei irtoa vielä kunnolla.
Yhdessä: Usko nousee seisomaan minua vasten ja yhdessä kävellään takaperin. Vaatii vielä harjoittelua sillä Uskon mielestä kivempaa olisi pyöriä paikoillaan kuin kävellä takaperin.
Ryömi: Ryömii maassa. Onnistuu kun näytän kädellä, mutta pikkuhiljaa yritän saada toimimaan ilman kädellä näyttöä.
Kieri: Kierähtää ympäri. Aloitettiin harjoittelu toissapäivänä. Alkaa pikkuhiljaa oivaltaa idean ja tänään kierähti jo puolittain itse.
Olka: Kiertää taakseni ja nostaa etutassut olkapäälleni. Tarkoitus olisi opettaa vielä laskemaan pää olkapäätäni vasten. Oivaltaa jo melko hyvin, ainut miinus vaan se että meinaa nostaa etutassut olalle jo siinä vaiheessa kun on kylkeni kohdalla kiertämässä taakseni, eli pakko muistaa pitää pitkähihaista jollen halua raapimisjälkiä.
Loikka: Ihan uusi liike. Idea oli opettaa Usko hyppäämään paikallaan, mutta Usko alkoi jo kehitellä omaa versiotaan. Tällä hetkellä loikasta on siis muodostumassa liike jossa Usko tekee ilmassa 180 asteen käännöksen.

Tuossa nyt jotain meidän liikkeitä, lisää on tulossa kunhan vanhat on hallinnassa :)
 
Viimekertaisesta päivityksestä on taas vierähtänyt tovi, mutta saanen anteeksi jos selitän syyksi sen että olen 5pv viikosta koulussa, 1-3 iltaa töissä, 2-4 krt viikosta treenaamassa koirien kanssa + päälle vielä kodinhoito, mies, kolme marsua ja sosiaalinen elämä kuten kaverit + tietenkin ah ne ihanat koulusta tulevat kotitehtävät... Ai mikä vapaa-aika X____x No ok, on sitäkin, vaikkei nykyään aina uskoisikaan :)

Tosiaan treenailtu ollaan mahdollisuuksien mukaan ja alustavia suunnitelmia olen kyhäillyt tälle vuodelle. Ensimmäisenä suunnitelmana olisi epävirallinen agilitykilpailu espoossa 17.9. jos vaan onnistun muuttamaan työvuoroni, muuten jää väliin :/ Lisätietoa löytyy täältä. Ajattelin startata Nemon kisauran suosiolla möllikisoissa, Nemon kuulo kun on tunnetusti valikoivaa sorttia. Jos kisapaikalla sitten näyttää siltä että kaikki muu kiinnostaa rataa enemmän voidaan jättää kisat väliin. Toivon kuitenkin että jonkun herkkujuuston voimalla saan Nemon huomion itseeni ja rataan, se kuitenkin osaa jos haluaa.

Uskolle taas olen katsellut hirrmuiset Halloween-kisat Janakkalassa 30.10. jos vaan kyyti järjestyy. Kyseessä siis koiratanssi-kilpailu. Kappaleen jo tiedänkin ja osan liikkeistä, pitäisi vaan opettaa koreografiat Uskollekin. Onneksi aikaa on vielä yli kuukausi <- Se perus, eli edellisenä iltana väännän jotain seuraamista musiikin tahtiin.

Ilmoitin myös Uskon rally-tokon jatkokurssille, toivotaan vaan että mahdutaan mukaan, paikkoja kun on kai rajoitetusti. No mutta jos hyvin menee aloitetaan jatkokurssi kahden viikon päästä. Rally-toko-puolellekin olen alkanut katselemaan kisoja sillä silmällä ja jos kyyti järjestyy meidät voi bongata jälleen Janakkalassa 20.11. Lisätietoa löytyy täältä.

Lopuksi vielä muutama treenivideo:

Nemon ratatreeni
Nemo kepittää
Uskon rally-toko harjoitus

Paljon on kyllä vielä tehtävää, etenkin itselläni. Tuosta rally-toko videosta on pakko myöntää että ohitin erään tehtäväruudun kokonaan, ehkä pitäisi olla tarkkaavaisempi radalla ._____. Nemonkin kanssa agility on vielä melkoista hosumista. Toivon että päästäisiin joskus jonkun seuran ohjattuihin treeneihin. Noh, keväällä alkaa taas valintakokeet, jospa sitä vaikka molempien poikien kanssa kävisi kokeilemassa.