Eilen oli Zelmarian shelttien kenneltapaaminen Järvenpäässä. Oli mielenkiintoista nähdä miltä Uskon sukulaiset ja muutenkin enempi jenkkilinjaa edustavat sheltit näyttävät jenkkeihin kun ei kovin usein törmää. Seassa pyöri myös muutama meille tutumpi siro yksilö, loppujen lopuksi eron huomasi melko selvästi. Jenkeillä näyttää olevan raskaampi rakenne, jalat ovat paksummat ja minusta hieman lyhyemmätkin mitä itse seurailin. Monilla oli myös Uskon tapaan melko lurpat korvat.

Nuo linjaerot jakavat varmasti melkolailla mielipiteitä, toiset tykkää muhkummasta kuin toiset. Itse olen tykästynyt ehkä hieman enemmän nyt tuohon jenkkilinjaan, kunhan ei ole liian raskas. Tykkään eritoten Uskon rakenteesta, se on sellainen jämäkkä, mutta noh, eikös se mene niin että oma koira se paras koira <3 Uskohan on puoliksi jenkkilinjainen, isä on Kanadasta tuotu jenkkilinjan edustaja ja emä taas on Tsekeistä missä sheltit ovat pitkälti samaa siroa linjaa mitä meillä täällä Suomessa.

Muutaman kuvankin ehdin napata, harmi vaan että linssissä näytti olleen jotain likaa joten kuvien yläreunat ovat hieman sumeat :/
Toiseksi viimeisessä kuvassa Usko ja Uskon äiti Usva, arvatkaa kumpi on äiti ja kumpi on poika ;) Usko painaa kaksi kertaa äitiään enemmän ja on muutenkin siroon Usvaan verrattuna melko jyhky. Ei siis liene ihme että synnytys oli ollut melko vaikea.

Muissa kuvissa olevien koirien nimiä en muista nyt ollenkaan, koiria oli melko monta enkä harmi kyllä ehtinyt kuvaamaan kaikkia :/ Tuo enemmän mustaa omaava sheltti taisi olla Uskon puolisisko Iines. Iines muistuttaa mielestäni hyvin paljon Uskon isää Aarretta.
 
Tänään oli taas treenipäivä, Nemolla agilitya ja uskolla koiratanssin toiseksi viimeinen tunti. Tulostelin aikaisemmin viikolla mölliratoja ja kokeiltiin nyt sitten kahta radan pätkää.

Möllirata 1
Möllirata 2

Olen jopa miettinyt josko sitä uskaltautuisi kokeilemaan möllikisoja jo tänä kesänä. :o Muutaman viikon päästä alkaisi HAU-opening joka kyllä houkuttelisi kovasti...

Uskon koiratanssin kanssa on nyt ollut hieman taukoa joten tunti kului lähinnä jo ennestään tuttujen liikkeiden harjoittelun parissa.

Pujottelua jalkojen välistä
Kasia jalkojen välistä
Seisomista kahdella jalalla

Paljon olisi vielä treenattavana, nyt kun alan toipua flunssastakin pitää aloittaa kunnon säännöllinen harjoittelu. Ja saada asuste valmiiksi, hyvä alku olisi saada vihdoin se miekka jotta päästäisiin harjoittelemaan kunnolla muunmuassa hyppyjä.

Ilmoitin tänään Uskon rally-tokoonkin, kurssi alkaisi elokuussa. Ainut vaan että jos en tänäkään vuonna saa opiskelupaikkaa tuon kurssin kanssa voi olla vähän niin ja näin treenit kun olisivat torstai iltaisin ja teen tällä hetkellä vielä kaksivuorotyötä. No mutta toivotaan, rally-toko vaikuttaisi juuri niin meidän lajiltamme. :)
 
Niin se aika vaan rientää, ihana pieni Nemonakki, Nakumanteri, Nakki nakkelsson, Nemparelli, Nakuanselmi, Räppänä, Nelsson, Retupetteri eli meidän oma pälli palleroinen täyttää tänään 2-vuotta <3
Picture
Kakkukin oli
Picture
...Ja se meni.

Kakkuna toimi kuningatar jäätelö sydämenmuotoisilla kekseillä ja suklaanapeilla koristeltuna, kynttilöiksi laitoin kaksi herkkutikkua. Kyllä nyt on tyytyväinen lunni, jäätelöä olisi pitänyt saada lisääkin :} Onneksi oli hylaa, muuten voisi makuuhuone tuoksahtaa ensiyönä.