Kesä se sitten päättikin tehdä yllätyksen. Vielä viikko sitten kuljin pitkähihainen paita, huivi ja takki päällä, nyt lekottelen toppi päällä auringossa. Koiratkin tykkäävät, Nemo märehti tänään ruohoa siihen malliin että puklit tuli päiväpeitolle, onneksi olen pesulassa töissä.

Nemon velipoika Hiskikin ihastutti elämäämme viime viikolla. Äitini ajeli torstaina Hiskin kera tänne espooseen kyläilemään muutamaksi päiväksi. Veljekset olivat niin iloisia jälleennäkemisestä että tuloksena oli rähjäävä karvapallo jonka irrottelun tuoksinnassa sain pikkuiset hampaanjäljet käteeni. Vietiin sitten pojat koirapuistoon tuulettumaan ja rähinät loppui siihen. Nemo rakastui leikattuun sekarotuiseen urokseen jonka ajanvietettä oli Nemon kiusaaminen. Oikeasti, toinen näykkii ja repii poskesta ja toinen kiljuu kivusta silmät samaan aikaan onnesta loistaen. Voi sitä haikeutta kun eronhetki lopulta koitti. Kotiin tultaessa vallitsi onneksi taas veljessopu, tai ainakin melkein. Vierailun aikana Nemo ehti vielä hotkia Hiskin kupin tyhjäksi jonka jälkeen piti vielä höyhentää itse veikkaakin. Myöhemmin Hiski "puri" vuorostaan Nemoa jalkaan, verta tai mitään jälkeä ei tullut, mutta tietenkin Nemon oli pakko valittaa ja linkata menemään. Voi tuota veljesrakkautta -.-
Kamerakin eksyi mukaan päiväkävelylle :)
Muutama kuvanen tältä päivältä. Tuossa lähikalliolla on mukavaa istuskella lukemassa kirjaa. Pojatkin tuntuvat viihtyvän.

Sitten vielä lyhyesti harrastuspuolesta. Uskon koiratanssi-kurssi lähenee loppuaan, viimeisenä päivänä pitäisi esitellä uusia taitoja muille musiikin tahtiin :o Kappaleeksemme valikoituikin Ninja Scroll opening, kyseisen kappaleen voi kuulla vaikkapa täältä.

Nemon agilitykin sujuu hyvin, nyt on lähes kaikki esteet käyty läpi, taitaa puuttua enää pituus, muuri ja pussi. Eilen tuli myös maksettua Ketterät Koirat Ry:n jäsenmaksu eli lunniryhmämme kuuluu nyt sitten ensisunnuntaista lähtien Ketteriin. Jäsenyys mahdollistaa mm. kilpailuihin osallistumisen, jos sellaisesta joku meistä innostuu. Itse haluaisin ainakin kerran kokeilla jotain möllikisaa.
 
Oijoi jäänyt taas hetkeksi tämä päivittäminen, muttah.

Käytiin Nemon kanssa muutama viikko sitten Leena Saijonmaa-Koulumies nimisellä lääkärillä näyttämässä tuota Nemon ihoa. Rauhoituksessa otettiin kolme koepalaa ihosta jonka jälkeen odoteltiin vajaa kaksi viikkoa, tulos oli tämä:

Tutkituissa näytepaloissa todettiin talirauhasiin keskittyvä krooninen tulehdusmuutos. Talirauhaset joko puuttuvat kokonaan, tai niiden alueella todetaan tulehdusreaktio, joka on johtanut talirauhaskudoksen astrofiaan. Ihoa kattava epidermis on lievästi paksuuntunut ja ortokeratoottisesti hyperkeratoottinen. Karvatupet edustavat karvankasvusyklin anageenista vaihetta.

Löydös on tyypillinen SA-taudille. SA-taudin tarkkaa syytä ei tunneta, mutta kyseessä on todennäköisesti immunologista alkuperää oleva tulehdus ihon talirauhasissa, joka ajan myötä yleensä johtaa talirauhasten surkastumiseen. Kliinisesti SA-tauti ilmenee tavallisimmin ihon pinnan kuivumisena ja hilseilynä, johon voi liittyä karvanlähtöä.


Eli pienellä lunnipojallani on SA-tauti :{ Tyytyväisenä kuitenkin porskuttaa menemään eli mitään hätää ei ainakaan toistaiseksi ole. Turkkikin on alkanut taas pikkuhiljaa kukoistamaan, ei ole enää niin reikäinen mitä muutama kuukausi sitten. Luulenkin että nuo kaljukaudet kohdistuvat lähinnä kuiviin talvikausiin, sitten pitää vaan rasvailla ja öljytä poikaa aktiivisesti. Pitänee myös hankkia kunnon talvitakki, tuntuu että sitä välillä paleltaa nytkin jos ulkona tuulee ikävästi.