Tehtiin luokkatoverin kanssa kuvauskeikka Koirakoulu Kompassille. :) Lopussa esiteltävä Dobo on sellainen laji jota olen suunnitellut ohjelmistoome joskus keväällä.

Koirakoulu Kompassi
 
Kotiuduttiin hetki sitten treeneistä. Ensimmäisenä täytyy kyllä sanoa etten suosittele hesessä käymistä ennen treenejä, vatsassa tuntui mukava vellonta kiiruhtaessani heti ruokailun jälkeen urheilemaan. Eli muistutus: herää ajoissa ja syö terveellinen, hyvin sulava aamupala. Älä kieri sängyssä ja jahkaa noustako vai eikö nousta. Älä juo pelkästään kupillista kappuccinoa ja lähde sitten shoppailemaan kun on alle tunti aikaa treeneihin lähtöön saatika hotki matkalla pikaruokaa verensokerin pudotessa ja hölkkää/pikakävele sitten vatsa täynnä koiran kanssa paikkaan x odottamaan autokyytiäsi.

No mutta, treenit meni kuitenkin kivasti. Otettiin Uskon kanssa pientä estepätkää johon kuului hyppy U:n mallinen putki ja toinen hyppy. Harjoiteltiin myöskin keppejä, puomia, rengasta ja pöytää. Olen erityisen ylpeä renkaasta, vaikka rengas on ihan erilainen mitä konalassa Usko suoritti sen hienosti joka kerta. Pöytä olikin nyt esteistä se ainut uusi tuttavuus. Vauhtia meinasi olla liikaa Usko kun irtoaa niin innokkaasti eli yleisin oli se kun Usko liukui pöydän yli. Lopulta se kuitenkin oppi hidastamaan ja saatettiin kokeilla hieman kauempaa lähestymistäkin. Kepeistä tuli kehuja ja yritän nyt opetella ohjaamaan ne etuperin, tähän asti kun olen peruuttanut Uskon edellä. Kujakepit haluaisin kyllä edelleen, mutta niitä ei taideta saada mistään tähän hätään.

Torstain treenitkin sujuivat mukavasti, otettiin niissäkin radanpätkää. Ihanaa päästä Uskon kanssa harjoittelemaan lyhyitä ratoja, näkee kuinka Usko syttyy saadessaan juosta esteeltä esteelle. Minulla on kyllä hyvä koira irtoamaan, Usko hakee joka kerta yhä paremmin esteet. Pitäisi vaan oppia se etten itse yrittäisi juosta mukana niin paljoa, en kuitenkaan pysy Uskon tahdissa. Noh, eiköhän se omistajakin opi, kyllä tänään jo ohjasin muutaman metrin päästä putkeen sen sijaan että olisin syöksynyt koiran rinnalla putken suulle asti.
 
Ei oo aina heleppoo. Viime päivityksen asioista ainoastaan lauantain ja sunnuntain agitreenit toteutuivat. Maanantain rokotus aikoineen meni siinä kun Usko päättikin tehdä totaalisen varaston tyhjennyksen. Eikun matot ja sohvanpäällinen pesuun ja poju jauhelihakeitto kuurille. Noh, ei siinä mitään, Usko levolle ja Nemo rally-toko treeneihin, mutta... Tulikin työeste, sekä keskiviikon että torstain treenit oli unohdettava. Lauantaina päästiin kuitenkin treenaamaan agilitya meille ihan uuteen halliin uuden porukan kanssa. Koska ohjaaja oli tuolla kertaa poissa jokainen harjoitteli itsekseen ensimmäisellä tunnilla olleita asioita eli putkea ja hyppyjä.

Koska käytiin ennen treenejä Pekan vanhempien luona en ehtinyt väsyttää Uskoa tarpeeksi. Sitävastoin poju puhkui energiaa saatuaan taas kaikenlaista hyvää kuten kyljyspadan esipesun hoidon. Ensimmäinen puolituntinen siis kuluikin aikalailla yritykseen luoda kontaktia sekä koiran hakemiseen milloin mistäkin päin kenttää.

Treenien jälkeen käytiin koirapuistossa juoksuttamassa koiria ja käveltiin vielä Sellolta kotiin. Kyllä sille Uskollekin vihdoin uni maittoi :) Pitäisi nyt vaan tosissaan pyrkiä joka kerta ennen treenejä purkamaan ylimääräistä energiaa tuosta koirasta jotta se jaksaisi keskittyä.

Siinä oli "tiivistettynä" viime päivityksen jälkeiset tapahtumat. Tässä välillä ehti olla vielä Nemon agi- ja rally-toko -treenit sekä Uskon ensimmäinen agilitytunti konalassa. Kukaan ei kuitenkaan jaksaisi lukea tätä viestiä jos niistäkin selostaisin joten hypätään lähipäiviin.

Käytiin tai oikeammin Pekka käytti Uskon perjantaina rokotuksissa. Itse olin 38-asteen kuumeessa ja pelkäsin jo joutuvani taas perumaan ja siirtämään rokotusaikaa, mutta onneksi tuo mies suostui hieman lintsaamaan koulusta. Painoa oli tasan 13kg, eläinlääkärin mukaan melko solakka poika eli painoa voisi olla vielä vähän lisääkin. Tosin solakka saa ollakin, etenkin jos tosissaan joudutaan maxi-luokkaan agissa (elättelee edelleen kuolleita toiveita midi-luokasta).

Muuten onkin ollut melko hiljainen viikonloppu koirien osalta. Olin tosiaan perjantaina suht korkeassa kuumeessa ja edelleen hieman kipeänä, Pekka taas on vuorostaan toista päivää kuumeessa. Ulkoilut ovat siis jääneet melko minimaalisiksi korttelikierroksiksi. Todella huonoon aikaan vaan tuli tämä mikälie tauti nimittäin tänään ja eilen oli tuon agility koulutusohjaajan peruskurssin eka viikonloppu. Aluksi olin että ei juma, jaksa kipeänä raahautua mukaan, mutta menin silti ja hengissä ollaan! Eilen siis oli 7h teoriaa ja tänään 7h käytäntöä. Paikalle saapui harjoituskoirakkoja joita oli määrä ohjastaa agilityn saloihin. Omaksi osuudekseni jäi valssaus. Hyvä kun tiedän miten valssaus tehdään, mutta että piti +20 ihmisen edessä selittää mitä se valssaus käytännössä on ja miten se tarkalleen toimii, uh. Siinä sitten lähinnä sanattomana takeltelin "ööö, valssaus on... No niinkuin näin! *valssaa itse esteen edessä*". Että juu, oo helppoo ei.

Kotiin päästessä huomasi muuten todellakin sen mitä tapahtuu jos meidän turret ei pääse lenkille ja saa kunnon aktivointia pariin päivään. Avo oli unohtanut vessan oven auki joten eivätkös arjen sankarit olleetkin repineet vessapaperit, kaataneet pesuaineen olkkarin (joo TAAS matto likaisena -.-) matolle, järsineet sitä luutun vedenpuristus hommelia joka laitetaan sankkoon (luutun söivät jo aikaisemmin)... ja tietenkin kaikki oli koristeltu suolistetun krokotiilin pumpulilla.

Noh, tulevalla viikolla ei pitäisi olla pulaa ulkoilusta ja aktiviteeteista, jollei tule taas jotain uutta käännettä *koputtaa puuta*
 
Picture
Uskon äidillä Usvalla alkoivat juoksut, joten poika sai äitinsä agilityvuoron ensiviikon lauantaiksi. Ensiviikon ohjelma olisi siis tällainen:

Maanantai: Uskon rokotukset
Tiistai: Välipäivä
Keskiviikko: Uskon ja mahdollisesti myös Nemon rally-toko -treenit
Torstai: Uskon agility alkaa!
Perjantai: Välipäivä
Lauantai: Uskolla agilitya
Sunnuntai: Nemon agilitytreenit

Koiratanssiakin pitäisi taas harjoitella, kehittelin uuden liikkeenkin. Ainut ongelma on se että olen hukannut naksuttimen, ilman sitä opettaminen tuntuu melko orvolta. :/ Noh, pitää katsoa huomenna josko löytäisin sen koirakoululta, muuten pitää investoida uuteen.
 
Ilmoitin nyt sitten molemmat koirat Rally-Toko -kisoihin, Uskon aloon ja Nemon mölli-aloon. Nyt sitten liikkeiden hiomista ja häiriötekijöiden alla harjoittelua ennen kisoja.

Aloitettiin eilen avoimen luokan kylttien harjoittelu. Hieman oli pohtimista kylttien kanssa, etenkin houkutuksen kanssa mietin tovin miten se menikään. No mutta oikein se näytti menneen tarkistettuani asian kotona. Pitää kyllä kertailla kaikki nuo avoimen luokan kyltit ennen seuraavia treenejä.

Pitänee myös miettiä makupalapolitiikkaa taas uudelleen, tuntuu etteivät nämä terveellisemmät kuivatut makupalat kuten naudan kieli, kana ja maksa oikein toimi häiriöiden alla. Pitänee siis käyttää noita kotitreeneissä, varata jotain nakkia, lihapullaa tai juustoa ryhmätreeneihin ja käyttää jotain kunnon erikoisherkkua kisatilanteessa. Jotain maksamakkaraa ja grillattua kananrintaa odottelemaan niin eiköhän kisoissakin tule kaunista kontaktia ;) Agilityssa ajattelin kuitenkin kokeilla Uskon kanssa ihan leikki- ja lelupalkkaa koska laji tuntuu olevan sille jo itsessään melko palkitseva ja leikittämälllä siitä tuntuu saavan vielä enemmän irti.
 
Vuosi sitten meni ja vaihtui. Uuden vuoden kunniaksi päätin itsekin laatia jonkinlaisen vuoden tavoiteohjelman, katsotaan sitten vuoden päästä miten hyvin tavoitteet täyttyivät.


Tavoitteet Nemolle 2011

- Vielä muutama viikko sitten en olisi kuvitellut lähteväni Nemon kanssa virallisiin agilitykisoihin. Möllikisat menivät kuitenkin sen verran hyvin että uskaltanen laittaa meille tavoitteeksi virallisissa kisoissa nousun kakkosiin.

- Rally-Toko -kisojen korkkaaminen, jos sitä yhden hyväksytyn tuloksen saisi alo-luokassa.

- Luoksetulon parantaminen. Nemon luoksetulo on vähän niin ja näin. Ilman häiriöitä ok, mutta jos näkökenttään ilmaantuu häiriötekijä korvat katoaa.

Tavoitteet Uskolle 2011

- Agility treenit aloitetaan kunnolla reilun viikon päästä ja luulisin että kisaaminen saadaan alkuun alkukeväällä/ kesällä. Laitetaan siis Uskollekin tavoitteeksi luokkanousu kakkosiin.

- Rally-Tokossa jos rupeaisi tulosta syntymään. Tavoitteeksi voisi asettaa luokkanousun avoimeen, sikäli kun kisoja löytyy tarpeeksi pk-seudun tietämiltä.

- Koiratanssissa voisi laittaa tavoitteeksi kunniamaininnan johon vaaditaan väh. 80 pistettä sekä teknisestä että taiteellisesta vaikutuksesta.

- Tokoliikkeiden harjoittelu ja jos sitä yhdet kisat kävisi korkkaamassa.

- Sitten se tärkein jota ilman mikään edellämainituista ei onnistu: Jännityksestä eroon pääseminen. Usko on melko herkkä joten toimimista erilaisisssa paikoissa ja tilanteissa on harjoiteltava.

Tavoitteet omistajalle 2011

- Liiallisesta kisajännityksestä eroon pääseminen. Muutenkin jos turhasta stressaamisesta ja jossittelusta pääsisi edes hieman eroon.

- Rally-Toko treenien järjestäminen entiseen tapaan, oman osaamisen kehittäminen. Mahdollisesti alkeiskurssin vetäminen.

- Agilityssa ja koiratanssissa kehittyminen.

- Kärsivällisyyttäkin voisi yrittää kehittää. Huipulle ei ole oikotietä, pitää edetä askel kerrallaan.